Poikkeustilanteen takia supistamme puhelinpalvelumme aukioloaikaa 20.11.–31.12.2023 väliseksi ajaksi. Lue lisää

Jaa artikkeli

Suomen Kuntaperintä ja digipostipalvelu Kivra yhteistyöhön perintäpalveluiden sähköistämiseksi 1.1.2023 alkaen

Suomen Kuntaperinnän yhteistyö digipostipalvelu Kivran kanssa mahdollistaa jatkossa maksumuistusten lähettämisen sähköisesti kuluttajille. Kivran avulla maksumuistutukset voidaan toimittaa perille ripeästi ja luotettavasti, mikä nopeuttaa maksujen saatavienhallintaa ja auttaa katkaisemaan perintäprosessin mahdollisimman nopeasti, mutta kuluttajalle lempeällä tavalla.

Vuoden 2023 alusta alkava yhteistyö mahdollistaa kaikkien Suomen Kuntaperinnän asiakasorganisaatioiden, kuntien ja hyvinvointialueiden maksumuistutusten lähettämisen sähköisesti Suomessa asuville kuluttajille. Yhteistyö kattaa laajuudeltaan yli 80 kuntaa ja 10 hyvinvointialuetta.

“Maksumuistutusten, laskujen ja muun postin toimittaminen samaan sähköiseen palveluun nostaa kuluttajien sähköisen asioinnin astetta koko yhteiskunnassa. Kivran palvelu täydentää strategiaamme lempeästä perinnästä ja sulautuu hienosti osaksi kuntien ja hyvinvointialueiden asukkaiden yhtenäistä sähköistä asiointikokemusta”, kertoo Suomen Kuntaperinnän toimitusjohtaja Christian Sjöstrand.

Digipostipalvelu Kivran tavoitteena on rakentaa Suomeen yhdessä julkisen ja yksityisen sektorin toimijoiden kanssa kestävä, turvallinen ja kaikille saavutettava digiposti. Kivra kokoaa eri dokumentit yhden vahvan tunnistautumisen taakse. Perintää ei saa hyvän perintätavan mukaan tarpeettomasti pitkittää tai viivyttää, joten perintätoimien oikea-aikainen käynnistäminen ja toimeksiannon nopea perillemeno ovat sekä velkojan että asiakkaan intressissä. Noin puolet toimeksiannoista maksetaankin jo maksumuistutuksen perusteella ennen varsinaisen vapaaehtoisen perinnän alkamista.

“Olemme todella iloisia alkavasta yhteistyöstämme Suomen Kuntaperinnän kanssa. Sähköisten palveluiden käyttöönoton tulee olla myös kunnille ja hyvinvointialueille helppoa, sujuvaa ja kustannustehokasta. Suomen Kuntaperintä mahdollistaa tämän asiakasorganisaatioilleen tarjoamalla Kivran maksumuistutuskirjeiden toimituskanavaksi kuluttajille. Mahdollistamalla yhä laajemmin erilaisten dokumenttien ja postin toimittamisen yhteen sähköiseen palveluun, vähennämme turhien ilmastohaittojen syntyä postin lähettämisestä ja jakelusta, mikä edistää osaltaan vihreää siirtymää yhteiskunnassa. Toimivampi digitaalinen posti mahdollistaa pelkästään julkiselle sektorille miljoonien eurojen säästöt, jonka lisäksi se helpottaa myös kuluttajien arjen hallintaa”, jatkaa Kivran toimitusjohtaja Ilari Abdeen.

Lisätietoja:

Christian Sjöstrand, toimitusjohtaja, Suomen Kuntaperintä Oy
p. 050 599 7876, christian.sjostrand@kuntaperinta.fi

Ilari Abdeen, toimitusjohtaja, Kivra Oy
p. 040 519 7678, ilari.abdeen@kivra.fi

Suomen Kuntaperintä
Suomen Kuntaperintä on täysin kotimainen perintäyritys, joka on erikoistunut auttamaan kuntia, hyvinvointialueita ja julkisomisteisia yrityksiä perintäpalveluiden toteuttamisessa. Suomen Kuntaperintä syntyi, kun kuntien talous- ja henkilöstöhallinnon suurtoimijat Sarastia ja Monetra ryhtyivät yhteistyöhön perintäpalveluiden osalta. Suomen Kuntaperintä toteuttaa perintäpalvelut lempeän napakasti ja vastuullisesti, kaikkia perinnän eri osapuolia kuunnellen.

Digipostipalvelu Kivra
Kivra on digipostipalvelu, joka kokoaa tärkeät dokumentit yhteen saavutettavaan ja turvalliseen palveluun. Kivraa käyttää Suomessa jo 40 000 lähettävää yritystä ja organisaatioita. Palvelu on otettu hyvin vastaan myös kuluttajien keskuudessa. Palvelu on saapunut Suomeen Ruotsista, jossa Kivraa käyttää päivittäin jo yli 5,4 miljoonaa ruotsalaista. Kivra on kuluttajille ilmainen sovellus, jonka voi ladata puhelimeen sovelluskaupasta tai käyttää verkkoselaimella osoitteessa kivra.fi.