Poikkeustilanteen takia supistamme puhelinpalvelumme aukioloaikaa 20.11.–31.12.2023 väliseksi ajaksi. Lue lisää

Jaa artikkeli

Suomen Kuntaperintä on Oulun kaupungin kumppani – “Inhimillinen perintä rauhoittaa mieltä”

Kuinka hoitaa kaupungin perintää niin, että myös asiakkaan näkökulma tulee varmasti huomioitua? Oulun kaupungissa halutaan luoda selkeydellä ja avoimuudella helpoin ja reiluin asetelma kaikille.

Jo lähtöasetelma on toisinaan haastava. Perintäyrityksen kanssa asioiminen saattaa herättää ihmisissä huolia – ja joskus pelkkä perintä-sanan kuuleminen aiheuttaa pelkoa.

Oulun kaupungilla työskentelevälle erityisasiantuntijalle Teija Lehtosaarelle ilmiö on tuttu. Hän kuitenkin kokee, että turhaa ahdistuneisuutta perintäprosessin aikana saadaan lievennettyä melko yksinkertaisilla asioilla.

– Perinnässä asiakaspalvelu on hyvin keskeisessä roolissa. Ihmisten kohtaamisella, ystävällisyydellä ja rauhoittavalla olemuksella on paljon merkitystä.

Lehtosaaren mukaan erityisesti hyvän kommunikaation ja selkeiden vaihtoehtojen avulla perintätoimisto voi rohkaista ja auttaa asiakasta jo paljon eteenpäin. On myös kaupungin intresseissä saada asiat selvitettyä

– Tuodaan tietoon mahdollisimman varhaisessa vaiheessa niitä keinoja, joilla voi hoitaa asioitaan maksuvaikeuksien koittaessa. Ja kerrotaan ymmärrettävällä tavalla mahdollisuuksista saada vaikka maksuaikaa tai maksujärjestelyä.

Oulun kaupungin kumppanuus Suomen Kuntaperinnän kanssa alkoi vuonna 2021. Yhteistyö kuntiin erikoistuneen perintäyrityksen kanssa oli alusta alkaen sujuvaa.

– Saimme sovittua kaikki meille tärkeät asiat Suomen Kuntaperinnän kanssa erittäin hyvin. Lähtien esimerkiksi siitä, että maksumuistutusten pohjat ovat ilmeemme näköiset ja sisältävät kaikki asiakkaalle sekä meille toimeksiantajalle olennaiset asiat, Lehtosaari kiittelee.

Lehtosaaren mielestä yhteistyössä erityisen hyvää on ollut se, miten vuoropuhelu ja tiedonkulku on sujunut kaupungin ja perintäyrityksen välillä. Perintäasioissa kummallakin osapuolella on vahvaa erityisosaamista juuri kunta-alasta toimintaympäristönä.

“Molemmat osapuolet voivat auttaa ja oppia jotakin toisiltaan.”

– On ollut hedelmällistä vaihtaa molemmin puolin tietoa ja asiantuntemusta perintälain soveltamiseen ja perintäprosessiin liittyen. Molemmat voivat auttaa ja oppia jotakin toisiltaan.

Oulun kaupungissa yhteistyö on koettu helpoksi ja Suomen Kuntaperinnän asiantuntijat saavat Teija Lehtosaarelta kiitosta ammattitaidostaan.

–Suomen Kuntaperinnän ihmiset ovat todella ammattitaitoisia ihmisiä ja heillä hyvä tiimi. Tähän mennessä saatujen kokemusten perusteella voin ehdottomasti suositella heitä kumppaniksi.

Oletko kiinnostunut yhteistyöstä kanssamme? Ota rohkeasti yhteyttä asiakaspalveluumme.

Suomen Kuntaperintä on täysin kotimainen perintäyritys, joka on erikoistunut auttamaan kuntia, hyvinvointialueita sekä julkisomisteisia yrityksiä perintäpalveluiden toteuttamisessa.


Artikkelikuva iStock, teksti Miikka Rusi